Waarom Wordpress

Waarom WordPress

Responsive WordPress websites zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het uitgebreide platform of systeem wordt steeds vaker als CMS gebruikt en is al lang niet meer een simpel systeem om een blog mee te schrijven. Bedrijven en overheidsinstantie’s in binnen- en buitenland maken hier dan ook uitgebreid gebruik van.

 

Vaak komen wij het tegen dat bedrijven niet of zeer slecht zichtbaar zijn op een tablet of telefoon. en/of worstelen met een website die draait op een eigen CMS. Door verkeerde keuzes en te weinig kennis bij bedrijven over online-ontwikkelingen ontstaan onnodige kosten en, nog veel belangrijker, achterstand over data van doelgroepen en vindbaarheid. Dus minder winst, opdrachten en continuïteit.

 

Een aantal jaar geleden was een eigen CMS nog een pré doordat de verschillende open source websites bij browser-updates vaak plat gingen. Dit is  tegenwoordig het tegenovergestelde. Kiezen voor een eigen CMS van een onlinebureau staat voor veel onnodige kosten. Er zijn namelijk nog heel veel bureau’s waar betaalt moet worden voor het veranderen van tekst, layout en foto’s. Ontoelaatbaar gedrag binnen ons vakgebied natuurlijk. Vandaar dat bedrijven en overheidsinstellingen tegenwoordig steeds vaker kiezen voor WordPress. Sterker nog: Ze eisen dit! En niet voor niets.

 

Dus waarom WordPress:

Oneindige mogelijkheden – Door de vele gebruikers zijn er ontzettend veel handige plugins.
Eigen beheer – Volledige controle over de hele (eigen) website.
Kennisopbouw – Door inzicht in de webbezoeker bouwt u als bedrijf intern kennis op over de doelgroep.
Kosten-reducerend – Geen extra kosten voor aanpassingen / toevoeging modules.
Gebruiksvriendelijk – Onze klanten (zelfs de grootste digibeet) staan elke keer weer verbaasd over het gemak waarmee aanpassingen doorgevoerd kunnen worden.
SEO – Uitstekende mogelijkheden voor  zoekmachine optimalisatie.
Responsive – Door het gebruik van media-queries of responsive templates is de website zo opgebouwd dat ook alle mobiele- en tabletbezoekers bediend worden.
Sneller schakelen – Doordat veel studenten tegenwoordig kennis van WordPress hebben, hoeven nieuwe medewerkers niet of nauwelijks ingewerkt te worden.
Videotutorials – Door de vele gebruikers is voor elk probleem wel een oplossing te vinden in de vorm van een video-tutorial op bijvoorbeeld Youtube.
Continuïteit – Bij het wegvallen van het bureau waar een eigen CMS draait is er geen ondersteuning meer en was de investering voor niets. Bij WordPress kunt u de website gemakkelijk bij een andere partij onderbrengen.

WordpressWebsites

1
Gerralt | Giraphic Design
Hoi, benieuwd naar wat wij doen of heb je een vraag? Stel hem gerust.